Koninklijke onderscheiding voor Rik Fleuren

Van onze redactie
20 februari 2018
Rik Fleuren ontving vanavond de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Bruls voor zijn verdiensten voor tennisvereniging Rapiditas.

De heer Fleuren (63) is vijftig jaar lid van tennisvereniging Rapiditas en heeft zich gedurende deze jaren ook als vrijwilliger belangeloos ingezet. Hij is lid geweest van verschillende commissies en is toernooicoördinator geweest voor het Open Toernooi, clubkampioenschappen en jeugdtoernooien. Nu is de heer Fleuren al twintig jaar penningmeester en is bijna dagelijks aanwezig op ‘zijn’ tennisclub, bij toernooien en vergaderingen.

Extra bestuurstaken

Als penningmeester is hij verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden: inning van de contributie, het samenstellen van de begroting en jaarrekening, financiële controle van de inkomsten en uitgaven van de toernooien, inkoop ballen, onderhoud banen, verlichting, bar en vele alle andere financiële activiteiten. Ook in de periode dat er te weinig bestuursleden waren heeft de heer Fleuren veel extra bestuurstaken waargenomen. Daarnaast heeft de heer Fleuren zich vele jaren bezig gehouden met de geschiedschrijving van de tennisvereniging. In vele clubbladen was zijn ‘historisch kroniek’ te vinden.

De heer Fleuren is altijd bereid extra bestuurlijke hand- en spandiensten te verrichten. Hij zorgt ervoor dat de activiteiten rondom tennis, zowel in de zomer- als in de winterperiode, kunnen doorgaan. Altijd zoveel mogelijk buiten het licht van de schijnwerpers. In al die lange jaren is hij een toonbeeld geweest van belangeloze inzet voor de vereniging en haar leden.


Dit bericht delen:

Advertenties