Stille herdenking V1-bominslag Biezenstraat

Fotograaf: Ger Neijenhuyzen
18 februari 2018
Vandaag is het 73 jaar geleden dat op de hoek van de Biezenstraat en de Waterstraat, bij kloostergemeenschap De Bron van de Zusters Clarissen, een Duitse V1 bom insloeg. Hierbij kwamen vier burgers om het leven kwamen en vele anderen raakten gewond in de 26 weggevaagde of zwaar beschadigde woningen.
Acht jaar geleden werd door de nabestaanden onder grote publieke belangstelling een plaquette onthuld ter herinnering aan de slachtoffers. Vandaag vond hier een stille herdenking aan de slachtoffers plaats en werden bloemen gelegd. De herdenking begon om 11.15 uur en er waren zo'n 35 mensen aanwezig.

Afgelopen jaar is er op initiatief van wijkvereniging Ons Waterkwartier een comité gevormd, die in de nabije toekomst deze herdenkingen gaat organiseren. Daarbij zijn wijkvereniging Ons Waterkwartier, brede school Aquamarijn, Zusters Clarissen van kloostergemeenschap De Bron, fractie Gewoon Nijmegen en de familie Ruijters, de initiatiefnemers van de plaquette, betrokken.

Omdat de herdenking op een zondag viel, zullen de leerlingen van groep 8 en begeleiding van Brede School Aquamarijn morgenochtend om 9.30 uur stil staan bij de slachtoffers van de V1 bominslag.


Dit bericht delen:

Advertenties