Taxichauffeur veroordeeld voor dodelijk verkeersongeval Graafseweg

Van onze redactie Vrijdag 09 Februari 2018

De rechtbank heeft de 30-jarige taxichauffeur, die betrokken was bij het ongeval op de Graafseweg vorig jaar, veroordeeld voor het veroorzaken van het dodelijk ongeval. Hij krijgt een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Als bijkomende straf legt de rechtbank een rijontzegging van 3 jaar op, waarvan 2 jaar voorwaardelijk.

Op 22 januari 2017 vond op de Graafseweg ter hoogte van de Verbindingsweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. Op de fiets zat een 31-jarige vrouw. De vrouw overleed door de aanrijding.

Whatsapp-bericht

De rechtbank stelde vast dat de man te hard reed en dat de man een Whatsapp-bericht verstuurde vlak voor de aanrijding. De man verklaarde dat hij op een gegeven moment iets in zijn linkerooghoek zag, maar dat hij niet wist wat. De rechtbank vindt dat de man niet of in onvoldoende mate heeft gelet of is blijven letten op de weg voor hem. Op alle verkeersdeelnemers rust een zorgplicht ten opzichte van andere verkeersdeelnemers. Voor een taxichauffeur geldt als beroepsbeoefenaar zelfs een verhoogde zorgplicht. De rechtbank oordeelt dat de man zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van de veiligheid van zijn medeweggebruikers grof verwaarloosde en verwijt hem dan ook dat hij door zijn gedragingen zeer onoplettend, onvoorzichtig en onachtzaam heeft gereden.

Stok achter de deur

De rechtbank vindt een lange voorwaardelijke straf belangrijk ,als stok achter de deur voor de man om nooit meer tijdens het besturen van een motorrijtuig een mobiele telefoon te bedienen. De rechtbank houdt bij deze strafoplegging rekening met het feit dat de man geen relevant strafblad heeft en dat hij als gevolg van het ongeval zijn beroep van taxichauffeur niet meer kan uitoefenen.
Bekijk ook:

 > Vrouw ernstig gewond na ongeval Graafseweg


Reacties (1)

Geplaatst op 11-02-2018 om 20:37 door Mimi
Ik vind het vreselijk wat er gebeurt is maar vind het vreselijk de eerste x een juiste straf.
Want ondanks dát die fout zat was heeft die het natuurlijk niet met opzet gedaan en het trauma dat die zijn hele leven meedraagt is denk ik nog zijn ergste straf.
Voor haar familie en nabestaanden wil ik heel veel kracht en sterkte wensen .dit wens je niemand toe!

Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.