Succesvolle eerste editie Sport Verbindt

Van onze redactie Vrijdag 09 Februari 2018

Gistermiddag vond de eerste editie van Sport Verbindt plaats, het evenement wat de waarde van sport voor mens en maatschappij aan het licht brengt.

Stichting Nijmegen Global Athletics (NGA), de organisatie achter Sport Verbindt, blikt tevreden terug. Voorzitter Henk Albers: ‘In de voorbereidingen mikten we op maximaal 100 deelnemers en zouden we met 50 man ook zeer tevreden zijn. Maar met meer dan 100 deelnemers, overtrof het al onze verwachtingen.’

Maatschappelijke waarde

NGA wilde met Sport Verbindt sprekers een podium bieden en daarmee de maatschappelijke waarde van sport aankaarten bij ondernemers en geïnteresseerden. Met onder andere Pim van Lamoen van de Talentenacademie, Juriena de Vries die het effect van hardlopen op burn-outklachten onderzoekt en presentatrice Susan Krumins, ook Nijmeegs Olympisch atlete, werd het programma opgevuld met interessante sprekers en verhalen.

Atletiekspektakel

Na het succesvolle event van gisteren, bereidt de organisatie zich voor op het volgende event in het begin van de zomer. Op 8 juni vindt de Next Generation Athletics plaats, een atletiekspektakel waar internationale topatleten de limieten kunnen lopen om zich te plaatsen voor het EK Senioren en het WK Junioren met aansluitend op 9 juni het ONK Para-atletiek op de atletiekbaan van Nijmegen Atletiek.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.