Studentenvereniging Carolus Magnus vergroent Nijmegen

Fotograaf: Jantien van Dam
1 februari 2018
Studentenvereniging Carolus Magnus is al 90 jaar thuis in Nijmegen en viert haar negentigste verjaardag met de aftrap van haar duurzame project 'De Nijmeegsche Dynastieën'. Met dit project hoopt Carolus medestudenten te motiveren tot het leveren van een duurzame bijdrage aan de doelen van European Green Capital.
Het Dynastie-project omvat het planten van bomen en struiken op het nu nagenoeg lege terrein bij de Orionvelden achter S.V. Orion en Tennisclub Nijmegen Quick. Vandaag, precies negentig jaar na de oprichting op 1 februari 1928, is de eerste zomereik geplant. Door middel van de verkoop van bomen aan onder andere disputen van de studentenvereniging zelf, Nijmeegse studieverenigingen en tal van andere investeerders hoopt Carolus een nieuwe, groene parel voor de stad te creëren daar waar nu enkel grasland te vinden is.

Duurzaamheidsbesef

Het thema van het 90-jarig bestaan van de studentenvereniging is ‘Dynastie’: het doorgeven van regels, normen en waarden van de ene generatie op de andere. Door het planten van de bomen en het laten ontstaan van een park hoopt de studentenvereniging duurzaamheid als een van haar waarden door te geven en zo een duurzaamheidsbesef te laten ontstaan bij de leden en de Nijmeegse studenten.

Langlopend project

In samenwerking met de gemeente Nijmegen en NL Bloeit! heeft de studentenvereniging een plan ontworpen waarbij op geschikte locaties in het park bomen en struiken worden geplaatst om zo een aanzienlijke verrijking van het park te bewerkstelligen voor mensen, flora en fauna. De bomen en struiken die geplant worden zijn dan ook van oorspronkelijk inheems herkomst. Het project dat Carolus hiermee opzet, is het grootste studentenproject in zijn soort, uniek in Nederland en tekenend voor Nijmegen als European Green Capital. De studentenvereniging ziet het project niet als een eenmalige investering maar als een langlopend project.

Meer informatie over dit project is te vinden op de website van Carolus Magnus.

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties