Impact van sport op mens en maatschappij uitgelicht tijdens symposium

Van onze redactie
30 januari 2018
Stichting Nijmegen Global Athletics (NGA), de organisatie achter internationaal atletiekspektakel Next Generation Athletics dat elk jaar in juni op de atletiekbaan van Nijmegen Atletiek plaatsvindt, komt met een kleinschalig symposium: Sport Verbindt.

De visie van NGA is dat sport niet alleen verbindend is door het entertainende karakter, maar ook door de maatschappelijke functie. Mensen met een beperking, werknemers met burn-outklachten, probleemjongeren, maar ook vluchtelingen kunnen door middel van sport een (her)intreding maken tot de maatschappij. Met Sport Verbindt, dat op donderdagmiddag 8 februari in restaurant de Meesterproef plaatsvindt, wil NGA de impact van sport op het verbinden van mens en maatschappij blootleggen en bespreekbaar maken.

Sprekers

De sprekers die bezoekers van Sport Verbindt mogen verwachten, zijn zorgvuldig bij elkaar gezocht. Triatlete en onderzoekster Juriena de Vries zal komen vertellen hoe hardlopen invloed heeft op burn-outklachten. Jeroen van Gisbergen, initatiefnemer van ‘vluchtelingenteam’ Talenten Team Nijmegen Noord, komt samen met een paar van zijn atleten vertellen over hoe sport zijn jongens heeft geholpen de draai te pakken te krijgen in een ander land. Het geheel zal gepresenteerd worden door Nijmeegse Olympier Susan Krumins, Susan werd in de zomer van 2017 achtste op de 5 000 meter tijdens het WK Atletiek in Londen.

Voor het symposium is een maximum van 100 deelnemers ingesteld, deelname is gratis.
Wil jij er ook bij zijn? Aanmelden kan tot 6 februari.


Dit bericht delen:

Advertenties