[Winactie] Mega Piraten Festijn eind maart in Goffertpark

Van onze redactie
14 februari 2018
Het Mega Piraten Festijn is op zaterdag 24 maart weer te gast in het Goffertpark. De eerste editie was vorig jaar een groot succes en vele duizenden fans van het Nederlandstalige lied vierden gebroederlijk feest. De voorverkoop is inmiddels begonnen.
Natuurlijk zijn vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld van de partij. Van Jan Smit tot Gerard Joling, van Ronnie Ruysdael tot Snollebollekes, van Jannes tot Sieneke. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis.

Het wordt het vijftiende seizoen voor het Mega Piraten Festijn. De festivalkaravaan heeft elk jaar meerdere haltes in Nederland. ‘Via de mail en Facebook kregen we zo’n twee jaar geleden verschillende verzoeken binnen om naar Nijmegen te komen’, vertelt Eddie Mensink, de organisator van het MPF. ‘Het hielp natuurlijk dat Lukassen Produkties, één van de partijen binnen het MPF, ook gevestigd is in Nijmegen. Dat was dus snel geregeld. En in het Goffertpark nog wel, daar waar alle groten der aarde hebben gestaan. En het pakte gelukkig goed uit. We staan overal voor open. Als er iemand zich bij ons meldt met een locatie, daarvoor hebben we wel minimaal vier hectare grond en een vrije dag op de agenda nodig, dan gaan we altijd even op onderzoek uit. Zo is het dus ook met Nijmegen begonnen.’

Meezingfeest

Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem en de sfeer spat van het podium af. Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven, vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de Nederlandstalige muziek. Mensink: ‘We noemen het MPF ook wel het Meezingfeest van het jaar. En niet voor niets. Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.’

Programma

Jan Smit, Gerard Joling, Stef Ekkel, René Karst, Ronnie Ruysdael, Vinzzent, De Alpenzusjes, Corry Konings, John West, Lange Frans, Jannes, Ancora, Belinda Kinnaer, Otto Lagerfett, Snollebollekes, Jeffrey Heesen, Sieneke, Django Wagner, Peter Beense, Koos Alberts, Lesley Williams, Helemaal Hollands en Knipping & Knipping.

Voorverkoop

Kaarten kosten nu nog 20 euro. Vanaf 31 januari is dat 25 euro, exclusief reserveringskosten. Deze zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Cafetaria de Vink in Ooij, Café Anneke in Wijchen, Foto Plus Bruna Teunissen in Nijmegen en bij alle vestigingen van Primera. Kaarten bestellen kan ook via de website, hier is ook meer informatie te vinden over het festival.

Winactie

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen maak je twee keer kans op twee vrijkaartjes voor het Mega Piraten Festijn. Like het artikel of tag iemand die graag naar het festijn zou gaan. De twee winnaars worden woensdag 21 februari om 19.00 uur bekend gemaakt bij het bericht op Facebook.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties