Zilveren Waalbrugspeld voor Johan Klomp

Van onze redactie Vrijdag 09 Februari 2018

Johan Klomp ontving vanavond een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Nijmeegsche Hofraad en het Hofbal. Burgemeester Bruls reikte de onderscheiding uit tijdens het Hofbal in Concertgebouw De Vereeniging.

Johan Klomp (51) heeft als voorzitter/president het Hofbal ontwikkeld van een relatief klein gala, met 300 gasten, naar een toonaangevend gala met 1500 personen. Vele Nijmegenaren genieten inmiddels al jaren van dit evenement. Verbinding tussen de carnavalist, de ondernemer én de Nijmeegse burger zijn daarbij belangrijk. Door de actieve participatie van ondernemers worden meeropbrengsten die dit oplevert, aangewend om het Knotsenburgse carnaval van extra impulsen te voorzien, zoals bijvoorbeeld de carnavalsmis en straatversiering.

De heer Klomp heeft als President van de Hofraad ervoor gezorgd dat er inmiddels een jarenlange, constructieve samenwerking tot stand is gekomen met de SOCN. Hij heeft, als voorzitter van het Prinsenconvent en als lid van de business club OSRN, ook andere groeperingen in Nijmegen warm weten te maken voor carnavalsactiviteiten, zoals de business partners van N.E.C.

Actieve deelname

De werkzaamheden van de heer Klomp zijn veelvuldig: andere fondsenwerving, organisatie van het gala, sponsordiner, communicatie, het regelen van de kleding. Maar ook actieve deelname aan het programma door teksten schrijven en zorgen voor muziek voor de artistieke invulling van de avond. Het Hofbal is daarmee een evenement waar vele Nijmegenaren het hele jaar naar uitzien en het brengt hen ook samen. Bij de OSRN was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van het beleid van de business club in nauwe samenwerking met de betaald voetbal organisatie N.E.C. Het dalende ledenaantal is inmiddels mede door de inspanningen van de heer Klomp omgebogen in een stijgend aantal leden.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.