[VIDEO] Radboudumc Amalia kinderziekenhuis verwelkomt basisschoolleerlingen

Van onze redactie
22 januari 2018
Kinderarts, verpleegkundige of toch verloskundige? Gisteren werden 52 leerlingen van de IMC weekendschool welkom geheten in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis.

De weekendschool laat nieuwsgierige jongeren uit achterstandswijken kennismaken met enthousiaste professionals uit uiteenlopende vakgebieden. De gedreven elf- en twaalfjarigen werden gisteren optimaal geprikkeld en gestimuleerd door een aantal kinderartsen, verloskundigen en verpleegkundigen.

Enthousiaste leerlingen

Fanatiek gingen de leerlingen aan de slag met een centimeterband om hun hoofdomtrek te meten, leerden zij hun bloeddruk opmeten en werden groeicurves ingevuld. Op bezoek in de verloskamers, op de weegschaal in de polikliniek kindergeneeskunde en het leren geven van de eerste ‘rapportcijfers’ bij het ter wereld komen van baby’s. Gepassioneerd deelden de professionals van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis hun beroep. Vol overgave werd meegeschreven, geobserveerd en werden vragen gesteld door de enthousiaste leerlingen. 'Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis neemt kinderen mee in moeder- en kindzorg. Kinderen ervaren hier dat iedere schakel in het kinderziekenhuis ertoe doet. Of je nu kinderverpleegkundige, voedingsassistent, dokter of secretaresse bent; iedereen is even belangrijk als je de beste zorg wilt leveren’, aldus kinderarts Janielle van Alfen.

Kinderarts in opleiding Marjolijn Quaak vond het mooi om te zien dat kinderen met diverse achtergronden zo eensgezind worden als het gaat om iets universeels zoals de geboorte van een kind. 'Vanuit eerdere weekendschoolervaringen nemen zij kennis mee die ze hier kunnen integreren. Ze kunnen mooi de vertaalslag naar hun eigen ervaringen maken en dat delen. Onderwijs wordt hierdoor concreet.'

Geboortediploma


Met een persoonlijke groeicurve en een zelf ingevuld geboortediploma op zak verlieten de leerlingen na drie uur interactief onderwijs gloeiend van trots het kinderziekenhuis. Weer een beetje extra bagage om te kunnen worden wie ze willen zijn.


Dit bericht delen:

Advertenties