Start Nijmeegse Poëzieweek op Mariënburgplein

Van onze redactie
23 januari 2018
Heel poëtisch Nijmegen werkt dit jaar samen aan één Nijmeegse Poëzieweek. Poëzie in alle soorten en maten beklimt van 25 tot 31 januari het podium.
Op 25 januari vindt vanaf 16.00 uur een ludieke aftrap plaats op het Mariënburgplein: het pop-up poëzietheater dat zich als een olievlek door de stad verspreidt. Bij de aftrap geven dichters op het podium voor Bibliotheek De Mariënburg een eigen draai aan het thema ‘theater’, met spontane voordrachten. Vervolgens veroveren ze de gekste plekjes in de stad voor persoonlijke poëziemomentjes.

Gedichtennacht

De week staat bol van de klinkende namen op verschillende locaties in Nijmegen. Anne Vegter, Jibbe Willems, Joost Oomen en anderen treden op tijdens de Gedichtennacht vol poëzie, muziek en theater op 25 januari. Victor Vroomkoning presenteert zijn nieuwste bundel Gebroken Wit op 27 januari. Stadstekenaar Elske Berndes kijkt met kinderen naar de beeldende kant van poëzie op 28 januari. Peter Verhelst, schrijver van het poëziegeschenk, is te zien en te horen tijdens het Nijmeegs Poëziefeest op 30 januari.

Kijk voor het complete programma op de website.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties