Aftrap European Green Capital 2018

José Schamp
17 januari 2018
Nijmegen staat een jaar lang als duurzame hoofdstad van Europa op de kaart. Na onder andere Kopenhagen, Bristol, Ljubljana en Essen is Nijmegen de eerste Nederlandse stad die deze eretitel mag dragen. Verdiend door jarenlang met de hele stad en haar omgeving hard te werken aan vergroening en verduurzaming.

De European Green Capital Award is een initiatief van de Europese Commissie. De onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt aan een Europese stad die enorm investeert in duurzaamheid. Als koploper van een grote, groene beweging is Nijmegen permanent actief in het creëren van groene projecten en groene banen. Zij toont zich daarmee een inspiratiebron voor vele mensen en bedrijven in Nederland en heel verder Europa. De wil van de stad is om zich met haar inwoners te blijven inzetten om het duurzaamheidsbeleid naar een hoger niveau te tillen en de stad te blijven die groen denkt en groen doet.

Opening European Green Capital 2018

Zaterdag 20 januari vindt de officiële aftrap plaats van het European Green Capital jaar 2018. In een besloten bijeenkomst zal, onder aanwezigheid van enkele Nederlandse en buitenlandse gasten, de eretitel door Essen worden overgedragen aan Nijmegen.

Het officiële welkom voor iedere belangstellende is zaterdagavond op het Kelfkensbos. Burgemeester Bruls en commissaris Vella verrichten om 20.00 uur de openingshandeling, waarna het Green Capital jaar start met de luchttheaterprimeur 'Hotel Watercage', gespeeld door Theater Tol uit België.

Wondertuin

Om de welverdiende award met iedereen te vieren start op vrijdag 19 januari het interactief, meerdaags festival Wondertuin in het Valkhofmuseum. Een festival dat bruist van duurzaamheid en laat zien waarom Nijmegen deze titel verdiend heeft. Met bijdragen van André Kuipers en Jan Terlouw, toonaangevende muziek van onder andere Linde Schöne en het ensemble Fuse, internationaal theater, kunst en vooral veel ruimte voor iedereen die Nijmegen tot de groene hoofdstad van Europa maakt. Men laat zien dat duurzaam leven niet iets is voor een ander, maar een inspirerende uitdaging kan zijn voor iedereen. Mensen uit verschillende culturen en met verschillende achtergronden laten de bezoekers de wereld proeven met kleine, bijzondere, duurzame hapjes. Ook aan de kinderen is gedacht. Speciaal voor de jonge bezoekers is er de Grote Groene Kidsklup, waar kinderen zelf de leuke kanten van duurzaamheid en de natuur kunnen ontdekken door te leren, zien, te voelen en te proeven. Het festival duurt tot en met zondag 21 januari en de entree is gratis.

Meer informatie over het uitgebreide programma is hier te vinden. Meer informatie over de Green Capital 2018 is op de website te vinden.


Dit bericht delen:

Advertenties