Kunstdief met in Nijmegen gestolen schilderijen aangehouden in Oostenrijk

Lars Schwachöfer Donderdag 11 Januari 2018

In Oostenrijk is een 27-jarige Roemeen aangehouden voor kunstdiefstal. De man had vier in Nijmegen gestolen schilderijen bij zich.

De 27-jarige man uit Roemenië zat in de FlixBus vanuit Nederland naar Roemenië. Nadat de bus de grens tussen Duitsland en Oostenrijk was gepasseerd, werd de bus op rustplaats Dietrichshofen aan de A8 gecontroleerd door de Oostenrijkse autoriteiten. De bagage van de man viel op door de rare vorm. Na controle bleken er vier schilderijen en zilveren bestek in de tas te zitten, zo meldt de Oostenrijkse nieuwspagina Heute.

De man bekende de goederen eerder gestolen te hebben bij een Nijmeegse kunstverzamelaar. De schilderijen hebben een waarde van 62.100 euro. De man bleek al een eerdere gevangenisstraf in Oostenrijk gehad te hebben voor diefstal. Bij zijn laatste straf mocht hij eerder vrij komen, met als voorwaarde dat hij Oostenrijk zou verlaten. Daarbij kreeg hij een verblijfsverbod voor het land.

De schilderijen gaan terug naar de rechtmatige eigenaar. De man is door de politie ingesloten. Hij is in afwachting van zijn straf.

Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier.
Voor Apple klik hier


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.