Kamers studentencomplex Professor Bromstraat ontruimd na brand

Lars Schwachöfer
10 januari 2018
Vanavond is omstreeks half acht brand ontstaan in het studentencomplex van SSHN aan de Professor Bromstraat. Een deel van het complex werd ontruimd.
Studenten van het complex zagen rook onder een kamerdeur op de tweede verdieping vandaan komen en alarmeerden de hulpdiensten. Meerdere brandweerwagens en eenheden van de politie kwamen op de melding af. De politie en brandweer ontruimden uit voorzorg twintig kamers op de tweede verdieping. De brandweer bluste de brand en ventileerde de verdieping.
Meerdere studenten namen tijdens de ontruiming hun waardevolle spullen mee naar buiten. Agenten kwamen tijdens de ontruiming studenten tegen met hun avondeten, muziekinstrument of huisdier in de handen. Buiten kreeg fret Percy veel aandacht van omstanders. Joey nam zijn huisdier direct mee naar buiten toen het brandalarm afging. Omstreeks half negen konden de bewoners van 19 kamers weer naar binnen.
 
De eigenaar van de kamer waar de brand woedde, was niet thuis. De politie heeft contact met hem opgenomen. Zijn kamer is onbewoonbaar. Mogelijk is een telefoonoplader de oorzaak van de brand geweest. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Dit bericht delen:

Advertenties