5 jaar cel voor verboden wapenbezit en gewapende overvallen in Nijmegen

Van onze redactie
12 december 2017
Een 21-jarige Nijmegenaar is veroordeeld voor het plegen van twee overvallen en verboden  wapenbezit. Hij kreeg een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd.
De Nijmegenaar pleegde in augustus 2017 overvallen op een cafetaria en Stationswinkel Dukenburg in Nijmegen. Tijdens beide overvallen bedreigde de man de slachtoffers met een vuurwapen en heeft daarmee een schot gelost. 

Grote impact

De rechtbank rekent het de man ernstig aan dat hij alleen oog had voor zijn eigen financiële belang.  De overvallen hebben een grote inbreuk gemaakt op het gevoel van veiligheid van de slachtoffers. Dat de overval grote impact heeft, blijkt wel uit de door hen opgestelde slachtofferverklaringen. Het gebeuren zal mogelijk nog lang van invloed zijn op hun leven en functioneren. 

Schadevergoeding

Uit het strafblad van de man blijkt dat de man al eerder voor een dergelijk delict is veroordeeld. In het voordeel van de verdachte houdt de rechtbank rekening met de jonge leeftijd van de man en zijn meewerkende houding gedurende het onderzoek. 
De rechtbank heeft de man veroordeeld tot betaling van zowel materiële als immateriële schadevergoeding aan de slachtoffers.


Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier.
Voor Apple klik hier

Dit bericht delen:

Advertenties