Cameratoezicht in deel centrum

Van onze redactie
7 december 2017
Op korte termijn komen er toezichtcamera's in een deel van het centrum van Nijmegen. In de Molenstraat en op de hoek Tweede Walstraat en Eilbrachtstraat worden deze camera's geplaatst. Dit heeft burgemeester Bruls besloten.

Het centrum kent twee verschillende problemen in dit gebied. In de Molenstraat heeft de politie vooral tijdens de drukke uitgaansavonden veel werk met toezicht op het uitgaanspubliek. In het gebied Tweede Walstraat/Eilbrachtstraat/Vlaamsegas vindt veel drugscriminaliteit plaats. Beide soorten problemen kosten de politie veel capaciteit. Deze inzet gaat ten koste van de politie-inzet elders in het centrum. Cameratoezicht kan de politie ondersteunen bij hun werk, dat zo gerichter gedaan kan worden.

Periode van 2 jaar

Burgemeester Bruls heeft daarom besloten voor in ieder geval een periode van 2 jaar camera’s te plaatsen op de genoemde plaatsen. Daarna volgt een evaluatie. De camera’s zullen zo snel mogelijk geplaatst worden. De burgemeester: ‘Ik ben van mening dat cameratoezicht hier niet langer te vermijden is. Zoals bekend werken we in het gebied rond de Tweede Walstraat ook aan oplossingen voor de langere termijn. Voor de kortere termijn zijn deze camera’s een prima middel. Ook bij het ondersteunen van het toezicht tijdens het uitgaan in de drukke Molenstraat zijn we gebaat bij dit hulpmiddel.' 

De burgemeester heeft de omwonenden en de gemeenteraad per brief ingelicht over zijn besluit.


Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier.
Voor Apple klik hier

 


Dit bericht delen:

Advertenties