Start bouw sociale huurappartementen in toekomstige wijk Batavia

Fotograaf: Nick Albers
7 december 2017
Met het storten van beton heeft wethouder Velthuis gisteren het officiële startsein gegeven voor de bouw van 75 sociale huurappartementen in de toekomstige wijk Batavia in het Waalfront. In zijn speech gaf de wethouder aan dat hij verheugd is met de bouw van betaalbare woningen voor starters.

KENK architecten BV kreeg de opdracht om een toekomstbestendig woongebouw te ontwerpen met ruimte voor 75 appartementen die qua grootte verschillen. De appartementen worden beschikbaar voor een- en tweepersoonshuishoudens waarvan 38 appartementen bedoeld zijn voor jongeren onder de 23 jaar.

Woongemeenschap

De Gemeenschap gaat in het woongebouw op zoek naar mogelijkheden om delen van het wonen gemeenschappelijk te maken. Daartoe worden enkele centrale ruimtes en voorzieningen gerealiseerd. In het hart van het gebouw komt een centrale wasserette met geleasede energiezuinige wasmachines. Daarnaast wil De Gemeenschap samen met toekomstige bewoners invulling geven aan een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Met deze initiatieven denkt de woningbouwstichting de ontmoeting tussen de diverse bewoners te bevorderen. Dit past bij de ambitie van wederzijdse sociale samenhang.

Toekomstbestendig woongebouw

Het woongebouw wordt goed geïsoleerd en voorzien van ledverlichting. Op het dak komen zonnepanelen. In plaats van het gebruik van individuele cv-installaties, worden de woningen aangesloten op een centraal warmtenet. Daarnaast wordt hemelwaterafvoer van het riool afgekoppeld en komt er een beperkt aantal parkeerplaatsen.

Oplevering

KlokGroep levert naar verwachting de appartementen in december 2018 op aan De Gemeenschap, een maand later kan de woningbouwstichting de eerste huurders verwelkomen.

Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier.
Voor Apple klik hier


Dit bericht delen:

Advertenties