Nijmegenaar veroordeeld voor meerdere vergrijpen tegen ex-partner

Van onze redactie
6 december 2017
De rechtbank veroordeelde een 37-jarige man uit Nijmegen voor stalking, meerdere bedreigingen, diefstal en het overtreden van een gedragsaanwijzing. Hij kreeg een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden opgelegd.

De strafbare feiten waren gericht tegen zijn ex-partner. De man bedreigde haar meerdere keren. Ook stalkte hij het slachtoffer gedurende 2 periodes. Daarnaast maakte de man zich schuldig aan diefstal uit het huis van zijn ex-partner. Tenslotte overtrad hij een gedragsaanwijzing, die inhield dat de Nijmegenaar geen contact met zijn ex-partner mocht opnemen.

Gevoelens van angst

De rechtbank nam het de man kwalijk dat deze misdrijven voor veel overlast, spanning en gevoelens van angst hebben gezorgd bij zijn ex. Daarnaast hebben de kinderen ongetwijfeld het nodige meegekregen van de confrontatie tussen hen.

Vrijgesproken van 2 feiten

De man werd ook verdacht van mishandeling en een andere bedreiging tegen zijn voormalige partner. De rechtbank sprak de man hiervan vrij, omdat er geen wettig en overtuigend bewijs was

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke celstraf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich laten opnemen in een forensische verslavingskliniek. Daarnaast kreeg hij een drugs- en contactverbod opgelegd.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van iets meer dan 350 euro aan het slachtoffer betalen.

Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier.

Voor Apple klik hier


Dit bericht delen:

Advertenties