Voetbalclubs en gemeente trekken samen op bij alcoholcontroles

Van onze redactie
6 december 2017
De FAN, Federatie Amateurvoetbalclubs in Nijmegen, en de gemeente Nijmegen hebben nadere afspraken gemaakt over controles op alcoholverstrekking aan minderjarigen in voetbalkantines.

De FAN gaat het komende jaar door middel van onafhankelijke audits zelf het naleven van regels voor het verstrekken van alcohol verbeteren. Beide partijen zijn met elkaar in gesprek gegaan nadat de gemeente bij controles afgelopen zomer constateerde dat het naleven van het alcoholverbod voor minderjarigen niet overal in orde was. De afspraken gaan per direct in.

Plan van aanpak

Afgelopen jaar bleek dat bij meerdere voetbalverenigingen alcohol geschonken werd aan jeugdigen onder de 25 jaar zonder naar de identiteitskaart te vragen. Dit leidde tot waarschuwingen en boetes. Om dit probleem te lijf te gaan hebben FAN en gemeente nu nadere afspraken gemaakt. De FAN wil graag zelf verantwoordelijkheid nemen voor de aanpak van dit probleem, de gemeente heeft een verantwoordelijkheid als het gaat om gezondheid van minderjarigen, wat zich uit in handhaving van wet- en regelgeving. Na overleg tussen beide partijen is nu een plan van aanpak vastgesteld dat aan beide aspecten recht doet.

Tussenevaluatie


Elke deelnemende verenging (dit zijn er 12) krijgt het komend jaar minimaal vier en maximaal acht keer bezoek van een auditteam. Op basis van de resultaten kan de gemeente tussentijds ingrijpen. Voor het volgend jaar zullen mede gezien de resultaten nadere afspraken worden gemaakt. De gemeente neemt deel als waarnemer en halverwege de periode, dus na een half jaar, is een tussenevaluatie gepland.

Zowel gemeente als FAN verwachten met deze aanpak de naleving binnen de kantines aanmerkelijk te verbeteren.

Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier.

Voor Apple klik hier


Dit bericht delen:

Advertenties