Winkels gesloten na brandalarm in Winkelcentrum Dukenburg

Lars Schwachöfer
1 december 2017
Vanmorgen is de brandweer even voor half negen gealarmeerd voor een brand in Winkelcentrum Dukenburg. Een automatisch brandalarm in telefoonwinkel KPN was afgegaan.

Omdat het brandalarm van de KPN-winkel afging en de roldeur van de winkel erg heet aanvoelde, hebben beveiligers direct de hulpdiensten gealarmeerd. Ook zetten zij de betreffende gang van het winkelcentrum af en belden zij de winkeliers van alle winkels in de gang. De brandweer heeft toegang tot de winkel gekregen door de roldeur van de winkel open te slijpen. Daarachter bleek nog een roldeur te zitten, maar er was geen brand in de winkel.

Oorzaak van het brandalarm was een heater boven de ingang van de winkel. Deze heeft de hele nacht aangestaan waardoor de ruimte tussen de roldeuren heet geworden was. De brandweer heeft niet hoeven te blussen. Andere winkels konden omstreeks negen uur de deuren gewoon openen. Een medewerker van KPN laat weten dat de winkel tot nader order gesloten blijft. Hij verwijst klanten door naar de KPN-winkel in de Broerstraat.

Bij een andere winkel, twee deuren verder, stroomde water uit het plafond boven de ingang. Anneke Verhulst, centrummanager van Winkelcentrum Dukenburg, vertelt dat een waterleiding van de sprinklerinstallatie geknapt is. Vermoedelijk doordat er enorme druk op de leiding kwam te staan. Er wordt alles aan gedaan om het lek te dichten en de schade te beperken. Wanneer deze winkel weer open gaat, is onbekend.


Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier.
Voor Apple klik hier


 


Dit bericht delen:

Advertenties