Politie heeft overlast Menuetstraat in het vizier

Maarten Beekman
1 december 2017
De gemeente garandeert intensieve samenwerking tussen verschillende veiligheidsorganisaties om de overlast aan te pakken aan de Menuetstraat in Neerbosch-Oost. Dat schrijft het college van B&W in een reactie op ingediende vragen van de SP.

Aanleiding van de ingediende vragen was het gevoel bij bewoners dat er met hun klachten te weinig werd gedaan. Drugshandel, heling, asociaal verkeersgedrag en soms zelfs bedreiging. Dat zijn de voornaamste klachten die bewoners van de Menuetstraat en omliggende straten ervaren. De buurt haalde handtekeningen op, maakte foto’s en noteerde kentekens en bood dat allemaal aan bij de politie. Dit leidde in eerste instantie tot niets.

Geen omzettingsvergunning

Centraal in deze klachten staat een pand met meerdere bewoners, waarvan het vermoeden bestaat dat deze illegaal verkamerd is. Raadslid Bart van Berkel van de SP concludeerde in oktober al dat er nooit een omzettingsvergunning is afgegeven voor deze woning. De gemeente laat nu weten dat het vermoeden van het overtreden van de regels op verkamering onderzocht wordt door de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN), een uitvoeringsorganisatie voor vergunningen, toezicht en handhaving.

Op heterdaad

Vorige week woensdag heeft ook een gesprek plaatsgevonden tussen wijkmanager, wijkagent en de buurtbewoners. Dit heeft geleid tot eerste concrete stappen om wat aan de overlast te doen. ‘Een bewoner van de Menuetstraat geeft aan: ‘Er is een whatsappgroep geopend waaraan de wijkagent ook gelinked is. En we hebben mogelijkheden om sneller telefonisch in contact te komen met de agent, zodat deze meteen kan optreden en heterdaadacties kan uitvoeren. Tot dusver hebben deze veranderingen nog niets opgeleverd. Het is afwachten dus.’

De SP blijft de situatie in en rondom de Menuetstraat in de gaten houden. ‘Ik hoop dat de communicatie met de buurt nu beter gaat lopen,’ aldus Van Berkel.


Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier.
Voor Apple klik hier


Dit bericht delen:

Advertenties