Gladheid in Nijmegen

Fotograaf: Geert Timmer
29 november 2017
Vanochtend kregen de gemeente Nijmegen en Dar veel vragen en meldingen over gladheid en valpartijen van fietsers in de stad.

Gisteravond heeft Dar preventief gestrooid op vaste strooiroutes met bruggen, viaducten en uit infraroodmetingen en ervaring bekende koude plekken waaronder fietspaden. Dar strooit op basis van metingen op vaste meetpunten en meetinformatie van de MeteoGroup. Op basis van de weersvoorspellingen waren geen verdere strooiacties noodzakelijk voor afgelopen nacht.

Valpartijen

Vanochtend bleek de temperatuur onverwacht alsnog verder gedaald met gladheid tot gevolg. Dar is in de vroege ochtend met diverse voertuigen opnieuw gaan strooien. Niet alleen op plekken die in de afgesproken strooiroutes vallen, maar ook op basis van meldingen van inwoners op andere plekken. Dar en gemeente vinden het natuurlijk erg vervelend dat de onverwachte weersomstandigheden valpartijen als gevolg hebben gehad.

Vaste strooiroutes

Dar krijgt jaarlijks vragen van bewoners over de gladheidbestrijding in hun straat/wijk. De meest gestelde vraag is: ‘Waarom is er in mijn straat (nog) niet gestrooid? ’In Nijmegen strooit Dar niet alle woonstraten, wegen en fietspaden. De gemeente Nijmegen heeft gekozen voor het strooien van doorgaande wegen, doorgaande fietspaden (snelfietsroutes), wijktoegangswegen, bus routes, schoolroutes en wegen met hellingen.

Op deze website staat een plattegrond van Nijmegen, waarop te zien is waar gestrooid wordt en waar niet.

Niet alle wegen zijn tegelijkertijd sneeuwvrij of begaanbaar te maken. Dar strooit als eerst op plekken die volgens gemaakte afspraken voorrang hebben. Dar strooit zoveel mogelijk preventief om de gladheid voor te zijn met ‘nat zout’. Dat blijft beter liggen en is beter voor het milieu.

Voor meldingen nemen bewoners contact op met Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via info@dar.nl
 


Dit bericht delen:

Advertenties