Berendokters maken zieke knuffels beter

Van onze redactie
21 november 2017
Meer dan 100 kleuters met 'zieke' knuffelberen kwamen naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Speciale knuffelbeerdokters zorgden samen met kleuters van basisschool De Oversteek en De Peppel ervoor dat alle knuffels weer gezond naar huis gingen.

De knuffels werden eerst van top tot teen onderzocht door de berendokter en de kleuter. Beiden in een witte doktersjas. Ook maakten de kleuters een röntgenfoto om te zien of hun knuffel iets gebroken heeft. Daarna gingen de berendokter en de kleuter samen de knuffel weer beter maken. Er werden veel pleisters geplakt en prikjes gegeven. De knuffels verlieten daarna gezond het ziekenhuis.

Teddy Bear Hospital

Het knuffelbeer ziekenhuis is een initiatief van het Teddy Bear Hospital. Studenten van de Radboud Universiteit zijn de berendokters. Het doel is om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de gezondheidszorg. Dit om zo de angst voor dokters en ziek zijn enigszins weg te nemen. Bovendien leert het studenten om te gaan met kinderen en trainen ze hun communicatieve vaardigheden.

Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier.
Voor Apple klik hier.


Dit bericht delen:

Advertenties