Ruim 200.000 namen in Nijmeegs archief online in te zien

Van onze redactie Dinsdag 14 November 2017

Welke erfenissen kregen mijn voorouders? Dat kun je nu makkelijk opzoeken. Het Regionaal Archief Nijmegen heeft de schepenprotocollen van Nijmegen digitaal toegankelijk gemaakt.

Het gaat om 185 boeken met akten over zaken als erfenissen, hypotheken, borgstellingen en schuldbekentenissen. Daardoor zijn de protocollen een belangrijke bron voor stamboomonderzoek.

De schepenprotocollen uit het archief van de Stadsgerichten Nijmegen leveren informatie over de geschiedenis van Nijmegen en haar inwoners in de periode 1596 tot en met 1811. De schepenen, een soort wethouders, van Nijmegen schreven hier de akten in.

Vrijwilligers

In totaal hebben 30 vrijwilligers bij het Regionaal Archief Nijmegen 25 jaar gewerkt om dit mogelijk te maken. Zij hebben gegevens uit de 185 boeken in de computer ingevoerd en daarmee een unieke bron digitaal toegankelijk gemaakt. Meer dan 200.000 persoonsnamen zijn nu online te doorzoeken. De schepenprotocollen zijn op naam, datum, locatie en gebeurtenis te doorzoeken. Kijk op regionaalarchiefnijmegen.nl.

Om dit resultaat te vieren is er vanmiddag vanaf 15:00 een bijeenkomst in het Huis van de Nijmeegse geschiedenis met onder meer een lezing van dr. J. Kuys over het testament van Stijn Buijs.

Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier. 
Voor Apple klik hier


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.