Op zoek naar de enige echte Nijmeegse soep

Van onze redactie Dinsdag 14 November 2017

De dagen worden korter, de winter is in aantocht. Wat is er fijner dan je te warmen aan een kom geurige, dampende soep en die samen te eten?

Wij zijn Nijmegen is op zoek naar de Nijmeegse soep! Heb jij het recept voor de enige echte Nijmeegse soep? Stuur het dan voor 4 december in via de website.

Grote Markt

Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden recepten en kiest er 5 uit. Is één van deze 5 uitverkoren recepten van jou? Dan mag je samen met een professionele kok jouw soep bereiden voor heel Nijmegen. Op 28 december is iedereen van harte welkom op de Grote Markt. Rondom de kerstboom midden op het plein staan sfeervolle soeptentjes waar iedereen de verse, dampende soepen mag proeven en beoordelen. Wie weet wordt jouw soep dus wel uitgekozen als het enige echte Nijmeegse soepie. En win je een diner voor twee.

Alles is mogelijk

Vergeet niet het verhaal erbij te vertellen waarom deze soep echt Nijmeegs is. Omdat hij gemaakt wordt met groenten uit de buurtmoestuin. Of omdat je Vierdaagsewandelaars altijd de finish halen dankzij jouw versterkende soep. Of is het de Turkse soep van je buurvrouw waar je altijd mee mocht blijven eten. Of misschien maakte je oma deze smakelijke soep tijdens de oorlog, met groenten die ze van een Nijmeegse boer kreeg. Kortom, alles is mogelijk.

Gratis proeven

Heb je geen recept, maar ben je wel nieuwsgierig naar de echte Nijmeegse soep? Kom dan gezellig op 28 december tussen 16.00-20.00 uur naar de Grote Markt om samen een soepie doen. Iedereen is van harte welkom en natuurlijk is het proeven gratis.

Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier. 
Voor Apple klik hier

 

 


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.