Bestuurder vlucht na ongeval op Nieuwe Dukenburgseweg

Lars Schwachöfer Maandag 13 November 2017

Gisteravond heeft even voor half twaalf een ongeval plaatsgevonden op de Nieuwe Dukenburgseweg. De weg is langere tijd afgesloten geweest voor verkeer.

De auto reed met hoge snelheid over de Dukenburgse brug richting stadsdeel Dukenburg. Toen de auto de brug over was, slipte hij van de weg af. Hierbij ramde de auto twee lantaarnpalen op de middenberm en kwam op de andere weghelft terecht. Aan de andere zijde van de weg kwam de auto tot stilstand tegen een paaltje langs de weg.

Omwonenden hoorden de knal en alarmeerden de hulpdiensten bij het zien van het wrak. De bestuurder en een bijrijder sloegen op de vlucht. De politie sloot de weg in beide richtingen af. De brandweer knipte de auto open om de accu af te sluiten. Ook knipten zij de omgereden lantaarnpalen los. Een berger sleepte de auto weg. Agenten veegden het glas en puin van de weg. Omstreeks twaalf uur werd de weghelft richting het centrum vrijgegeven. Het verkeer richting Dukenburg werd over het fietspad geleid.

Enige tijd later werd ook een rijbaan richting Dukenburg vrijgegeven voor verkeer. De gemeente en een wegenbouwbedrijf zijn nog langere tijd bezig geweest de ernstig beschadigde lantaarnpalen te verwijderen. De bestuurder en bijrijder werden niet meer aangetroffen. De politie meldt dat de tenaamgestelde van de auto op korte termijn bezoek kan verwachten van agenten. Hij of zij moet verklaren wie de bestuurder geweest is en wie verantwoordelijk is voor de gemaakte schade.


Heeft u een nieuwstip?
Mail het naar
redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Download de nieuws-app van Nieuws uit Nijmegen:

Voor Android klik hier. 
Voor Apple klik hier


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.