Onthulling ontwerp Romeins speelgebied Leemkuil

Van onze redactie
20 oktober 2017
Gemeente Nijmegen investeert ‚€ 800.000 in speeltuin de Leemkuil. De Leemkuil heeft bij de opening van het nieuwe seizoen in april 2018 een nieuw Romeins speelgebied. Op 22 oktober onthult wethouder Renske Helmer-Englebert samen met basisschoolleerlingen in de Leemkuil het gekozen ontwerp.
De speeltoestellen in de kuil van de speeltuin, maken plaats voor een nieuw educatief speelgebied in Romeinse stijl. Zo kunnen kinderen spelenderwijs de Romeinse geschiedenis leren kennen.

Tegelijkertijd komt er ook een duurzame oplossing voor het afwaterings- en erosieprobleem van de kuil. De kuil komt bij regenval namelijk regelmatig vol met water te staan. Bij de keuze voor het ontwerp heeft een adviescommissie mee gedacht die bestaat uit een aantal kinderen van drie Nijmeegse basisscholen. Met het ontwerp is rekening gehouden met de toegankelijkheid voor kinderen met een beperking. Naar verwachting kan er na de wintersluiting in het nieuwe speelgebied gespeeld worden.

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

Dit bericht delen:

Advertenties