Leen Looyen nieuwe technisch commissaris NEC

Van onze redactie Maandag 16 Oktober 2017

Leen Looyen treedt per direct toe tot de Raad van Commissarissen van NEC. Hij zal de rol van technisch commissaris op zich nemen. Het STAK heeft het gat van technisch commissaris, na het vertrek van Peter Wisgerhof, nu dus opgevuld met de zeer ervaren Looyen.

Looyen startte zijn carrière als trainer van NEC van januari tot juni 1974, daarna was hij nog meermaals in dienst bij de Nijmeegse formatie. Van 1994 tot 2007 was hij dertien jaar actief als technisch directeur. Naast Sjang Emons, Ton Hendriks en Leonard Ariëns neemt Looyen nu ook plaats in de RvC.

Pieter Tra, voorzitter van het STAK, is blij met de keuze voor Looyen: 'Leen kent iedereen in Nijmegen en omstreken. Daarnaast kent hij de club, de cultuur en de identiteit van NEC. Hij staat voor kwaliteit en is een zeer gedegen vakman gebleken in zijn carrière. Ook heeft hij een scherpe en kritische blik op technische zaken. Leen kan vanuit zijn kennis een uitstekend klankbord zijn voor Remco Oversier. En het allerbelangrijkste is dat hij graag mee wilde bouwen aan het nieuwe NEC.'

Enthousiasme

Leen Looyen had zelf ook wel oren naar een terugkeer bij NEC: 'De geluiden dat NEC geïnteresseerd was om mij een functie te geven binnen de organisatie werden steeds serieuzer. Dan ga je er toch over nadenken. Toen de gesprekken liepen sprak mij de visie van de nieuwe directie heel erg aan. Het is natuurlijk wel een heel andere functie dan ik eerder bij NEC heb bekleed, maar dat maakt de uitdaging juist mooier. We willen de club boven alles zetten en ik denk dat ik met mijn ervaring een belangrijke rol kan spelen binnen de club. Ik kijk ernaar uit mijn bijdrage te leveren aan de toekomst van deze mooie club.’

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.