Waal in Vlammen op maandag 14 juli 2014

Van onze redactie
12 februari 2014
Het programmaonderdeel Waal in Vlammen, de openingsact van de Vierdaagseweek, is in 2014 weer helemaal terug van weggeweest. Komende Vierdaagse is de instabiele damwand aan de Waalkade namelijk hersteld en dat betekent dat er dit jaar weer een prachtig vuurwerkspektakel wordt weggeven. Maar let op, wel met een kleine aanpassing. De Waal in Vlammen vindt niet op zondagavond, maar op maandagavond plaats.

Twee jaar geleden werd besloten het vuurwerk niet door te laten gaan, omdat bleek dat de Waalkade instabiel was. Dit jaar is de kade klaar voor gebruik in de Vierdaagseweek en dus kan zowel de programmering op het Labyrint als de Waal in Vlammen in 2014 weer als vanouds plaatsvinden. Het vuurwerk laat traditiegetrouw rond 22.30 uur de eerste knallen horen. Dit jaar op maandagavond 14 juli 2014. De organisaties van de Vierdaagsefeesten en Vierdaagsemarsen hebben in overleg met de gemeente hiervoor gekozen, omdat de finale van het wereldkampioenschap voetbal anders gelijktijdig is met de Waal in Vlammen.

Omdat er zoveel partijen betrokken zijn bij de organisatie van de Waal in Vlammen is besloten om niet af te wachten welke landen er in de WK-finale spelen, maar het besluit nu al te nemen om het vuurwerk een dag te verzetten.  Verplaatsen naar de zaterdag is in principe geen optie omdat de deelnemers aan de 98ste Vierdaagse zich pas op zondag of maandag aanmelden en bovendien wordt op zaterdag de WK-troostfinale gespeeld. Op maandagavond kunnen zowel de deelnemers aan de Vierdaagse als de bezoekers van de Vierdaagsefeesten de Waal in Vlammen bijwonen.

Vierdaagsefeesten, Stichting DE 4DAAGSE en gemeente Nijmegen zijn blij dat het traditionele programmaonderdeel de Waal in Vlammen dit jaar weer kan plaatsvinden. In 2015 zal de Waal in Vlammen op zondagavond plaatsvinden


Dit bericht delen:

Advertenties