Jonge Socialisten protesteren tegen colleges in steenkolenengels met steenkolenactie

Van onze redactie
16 oktober 2017
Vanochtend hebben de Jonge Socialisten Arnhem - Nijmegen voor het bestuursgebouw van de Radboud Universiteit een kilo steenkool geplaatst met een brief in steenkolenengels. Met deze steenkolenactie protesteerden ze tegen het besluit van het bestuur van de universiteit om de colleges van de Nederlandstalige opleiding psychologie per direct in het Engels te gaan geven.

Volgens de Jonge Socialisten leidt dit ertoe dat de kwaliteit van het onderwijs achteruit gaat vanwege de slechte beheersing van het Engels door veel docenten. De steenkolenactie wordt gesteund door de studenten psychologie die zelf eerder al een petitie gestart zijn tegen het besluit van het bestuur.

‘Met deze actie vragen we niet alleen aandacht voor de situatie bij de opleiding psychologie in Nijmegen, maar ook voor de doorgeslagen verengelsing van het Nederlandse hoger onderwijs als geheel’, aldus Max van Leeuwen, voorzitter van de Jonge Socialisten Arnhem - Nijmegen. Zolang het echt noodzakelijk is en er voldoende geld wordt vrijgemaakt voor bijscholing van docenten en studenten zien de Jonge Socialisten geen problemen in Engelstalig onderwijs. Toch kiezen besturen van hogescholen en universiteiten steeds vaker voor Engelstalig onderwijs om zo meer internationale studenten aan te trekken aangezien zij meer collegegeld betalen dan Nederlandse studenten. Dit zou volgens de Jonge Socialisten nooit de reden mogen zijn om deze keuze te maken aangezien dit de toegankelijkheid en de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs belemmert.

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.


Dit bericht delen:

Advertenties