Wegwijzer024.nl wijst de weg in welzijn, wonen en zorg

Van onze redactie Maandag 16 Oktober 2017

Deze week lanceert Sterker sociaal werk de campagne ‘Zoek het lekker zelf uit!’. Iedereen met een vraag op het gebied van welzijn, wonen en zorg kan op wegwijzer024.nl snel en makkelijk de juiste organisatie, dienst of activiteit in het sociale domein vinden.

Wegwijzer024.nl is een initiatief van Sterker sociaal werken en is tot stand gekomen in samenwerking met Stips, Sociaal Wijkteams, opbouwwerkers en wijkvrijwilligers. De zoeksite is afgelopen voorjaar gelanceerd. De sociale kaart groeit hard en bevat al meer dan twaalfhonderd verschillende activiteiten, organisaties en diensten in Nijmegen. Onder andere over hulp door vrijwilligers, praktische hulp thuis, psychische hulpverlening, werk en inkomen, wonen en belangenbehartiging. Naast stedelijke organisaties en diensten staan inmiddels veel wijkactiviteiten op wegwijzer024.nl. 

Alles over schuld en armoede

In samenwerking met de gemeente zijn nu ook alle organisaties die zich bezighouden met schuld en armoede in de Wegwijzer opgenomen. Alle mogelijkheden voor inkomenstegemoetkoming, schuldhulpverlening en verschillende beheer- en bewindvoerders staan onder het thema schuld en armoede overzichtelijk bij elkaar. Hiermee voorziet de Wegwijzer ook meer en meer in de behoefte van professionals naar themagerichte informatie. En de website is nog volop in ontwikkeling, er komen dus steeds meer thema’s en filteropties bij.

Activiteiten melden

Om wegwijzer024.nl zo actueel en volledig mogelijk te houden, roepen de makers van de site de hulp in van alle Nijmegenaren. Via een button op de website kunnen nieuwe activiteiten of wijzigingen eenvoudig worden doorgegeven. Medewerkers van Sterker controleren de inhoud van de Wegwijzer regelmatig en vullen deze aan.

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.