Brand in nieuwe woning Genestetlaan

Lars Schwachöfer
14 oktober 2017
Vanavond is even voor half zeven brand ontstaan in een woning aan de Genestetlaan. De brandweer heeft het appartementencomplex ontruimd.

Volgens een woordvoerster van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zag de bewoonster rook onder de deur vandaan komen toen ze bij haar woning kwam. Hierop werden de hulpdiensten gealarmeerd. De eerste brandweerwagen zakte bij aankomst door de oprit van het nieuwe wooncomplex. De brandweer heeft zich vervolgens toegang tot het terrein verschaft door een gat in een hek aan de Tollensstraat te knippen.

Veel rookvorming

De brandweer heeft het complex ontruimd. Een groot deel van de woningen was nog niet bewoond. De bewoners zijn aan de overzijde van het complex opgevangen door de politie en een verpleegkundige. De brand bleek te woeden in een matras in de woning, met veel rookvorming tot gevolg. De brandweer heeft de matras naar buiten gehaald en de brand geblust. Omstreeks half acht kon het sein brand meester gegeven worden.

Onderzoek

Het complex is na de bluswerkzaamheden geventileerd. De brandweer heeft in het gehele complex metingen verricht. Omstreeks half negen kon een deel van de bewoners terug naar hun woningen. Een berger heeft de vastgereden brandweerwagen los helpen komen. Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Hoe erg de schade is, is nog onbekend.


Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

 


Dit bericht delen:

Advertenties