Presentatie nieuwe boek van Ad Lansink: Challenging Changes

Van onze redactie Donderdag 12 Oktober 2017

Bijna 40 jaar geleden bedacht Ad Lansink ‘De Ladder van Lansink’ met afvalhiërarchie in een lineair perspectief. Gisteren presenteerde hij in Brussel op het kantoor van de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie (PV EU), zijn nieuwe boek: Challenging Changes, een boeiend en innoverend boek over de afvalhiërarchie in een circulair perspectief.

De gemeente Nijmegen en Dar leverden een bijdrage aan dit boek en onderschrijven de problemen en oplossingsrichtingen die in het boek door Ad Lansink beschreven worden.

Van een lineaire naar een circulaire economie

Het bewegen van een lineaire naar een circulaire economie is niet makkelijk, ondanks het grote aantal publicaties, congressen en websites over de hele wereld. Volgens Ad Lansink is afval een gemiste kans. In zijn boek beweert Ad Lansink dat de afvalhiërarchie kan worden gebruikt als kader om de overgang naar een circulaire economie te bereiken. De belangrijkste kenmerken van een circulaire economie zijn gekoppeld aan de sleutelelementen van een duurzame economie. Bron- en ketenbeheer spelen een belangrijke rol, samen met producentverantwoordelijkheid en duurzaam inkopen.

Boekpresentatie in Brussel

Tijdens de boekpresentatie vertelde Lansink meer over zijn nieuwe boek en namen directeur generaal van DG Environment, Europese Commissie, de heer Daniel Calleja Crespo en mevrouw Harriët Tiemens, wethouder van de gemeente Nijmegen, ook European Green Capital 2018, de eerste twee exemplaren van schrijver Ad Lansink in ontvangst. Daniel Calleja Crespo: ‘De ladder van Lansink kan ons helpen om van een lineaire tot een circulaire economie te komen. Dit is nodig en we hebben de middelen om dit te realiseren. Laten we dit daarom samen doen.’

Het in ontvangst nemen van de eerste twee exemplaren van het boek, gebeurde in aanwezigheid van de permanente vertegenwoordiging van diverse Europese landen, vertegenwoordigers vanuit de publieke en private afvalsector , leden van de Europese Commissie en leden van de klankbordgroep van het boek. Tijdens de boekpresentatie was er verder aandacht voor diverse presentaties. De boekpresentatie werd afgesloten met een paneldiscussie onder leiding van de heer Richard Ossendorp van de PV EU.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.