Koninklijke onderscheiding voor Wim van Dam

Van onze redactie Zaterdag 14 Oktober 2017

Wim van Dam ontving vandaag de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van burgemeester Bruls op de bijeenkomst voor het 30-jarig bestaan van de Stichting Stedenband Nijmegen-Pskov. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de Stichting Stedenband Nijmegen-Pskov.

De heer Van Dam is medeoprichter en penningmeester van SSNP, Stichting Stedenband Nijmegen-Pskov. De SSNP zorgt met haar activiteiten voor een vriendschapsbrug tussen Nijmegen en Pskov, twee verschillende culturen, door uitwisselingen op velerlei terreinen: onderwijs, sport, cultuur, gezondheidszorg, godsdienst, sociale ondersteuning, Nederlandse taal.
Van Dam (75) zorgt onder andere voor de leermiddelen, native speakers, studentenuitwisselingen, neemt examens af voor de Nederlandse Taalunie in Pskov, onderhoudt contacten met de gemeente Pskov en het consulaat in St. Petersburg, ontvangt Pskovse deelnemers aan de Nijmeegse 4Daagse. Daarnaast zet hij zich in voor hulp aan weeskinderen, 'moeilijke kinderen', kinderen met beperkte mogelijkheden. De heer Van Dam heeft er voor gezorgd dat er ook een samenwerking met het Jeugdcentrum in Pskov tot stand is gekomen.

Door de oprichting van de SSNP is er ook een vriendschapsband ontstaan tussen het Nijmeegs Kamerkoor en het Pskovse koor. De heer Van Dam regelde logistiek alles voor de wederzijdse bezoeken, zoals de reizen en overnachtingsmogelijkheden bij de diverse koorleden. Zijn activiteiten worden niet alleen door de gemeente Pskov op prijs gesteld, maar ook vele inwoners van Pskov zijn hem hier dankbaar voor.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.