Verkeerscampagne voor blinden en slechtziende voetgangers

Van onze redactie
13 oktober 2017
Vandaag vindt in verschillende plaatsen in Nederland, waaronder Nijmegen, de verkeerscampagne 'Stop voor de Witte Stok' plaats. Het doel van deze bewustwordingsactie is aandacht te vragen voor de gevaren die blinden en slechtzienden lopen tijdens het oversteken.

Verkeersdeelnemers zijn wettelijk verplicht om te stoppen voor de opgeheven witte stok van blinden en slechtzienden. Toch werd dit hulpmiddel het afgelopen jaar met grote regelmaat genegeerd bij het oversteken, blijkt uit recent onderzoek. Dit leidde tot ongelukken en vervelende situaties. Om mensen bewust te maken van het belang om te stoppen voor de witte stok kunnen belangstellenden vandaag zelf ‘blind’ met een witte stok oversteken. Zo beleven zij zelf hoe het is om afhankelijk te zijn van je gehoor en andere verkeersdeelnemers.

Burgemeester Hubert Bruls onderstreept de oproep ‘Stop voor de Witte Stok’ en is vanochtend zelf ook geblindeerd overgestoken. Hij deed dit onder begeleiding van een oriëntatie- en mobiliteitstrainer.

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.


Dit bericht delen:

Advertenties