[VIDEO] Nijmeegse rockband Navarone zet zich in voor mensen met dementie

Van onze redactie Woensdag 11 Oktober 2017

Zondag 15 oktober vindt in de Thiemeloods het benefietfestival ‘Vergeet mij niet’ plaats. Het culturele evenement wordt georganiseerd door Stichting Vivendi, deze stichting maakt muziekvoorstellingen voor mensen met dementie. Tijdens het festival treedt onder andere de Nijmeegse Rockband Navarone op.

Navarone bestaat uit zanger Merijn van Haren, gitarist Kees Lewiszong, gitarist Roman Huijbreghs, bassist Bram Versteeg en drummer Robin Assen. De vijfkoppige band bracht begin dit jaar hun vierde album getiteld ‘Oscillation’ uit.

De mannen van Navarone zijn niet de enigen die zich zondag inzetten voor mensen met dementie. Robin Borneman en Merlijn Nash treden ook op. Actrice Fenneke Dam speelt haar voorstelling “Zelfverzonnen drukte”. Daarnaast zijn er verschillende theater- en dansworkshops, een vintagemarkt en is er de mogelijkheid tot het nemen van een ontspannende massage.

Eigen tourbus

Met het benefietfestival hoopt Vivendi geld op te halen om een eigen tourbus te bekostigen. De oplossing met huurbussen is niet duurzaam en zorgt voor onnodige kosten, terwijl stichting Vivendi de kosten voor de zorginstellingen zo laag mogelijk wilt houden. Om de tourbus te kunnen kopen heeft de stichting 13.000 euro nodig.

Like dit artikel of tag de mensen met wie je graag het concert van Navarone zou willen bijwonen bij de video op onze Facebookpagina en maak 2 x kans op 2 gratis toegangskaarten.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.