Prins Mauritsschool gaat eco

Van onze redactie Dinsdag 10 Oktober 2017

De Prins Mauritsschool in de Zwanenveld is vandaag, op de landelijke Dag van de Duurzaamheid, van start gegaan met het doel het internationale keurmerk voor duurzaamheid Eco-Schools te behalen. Samen met alle leerlingen van de school gaven zij vandaag de aftrap van het project door onder andere de intentieverklaring te tekenen en een zogeheten eco-lied te rappen. Wethouder Renske Helmer-Englebert was hierbij aanwezig.

De school heeft al zonnepanelen, is in het bezit van het keurmerk gezonde school en er komt een groener schoolplein. Maar de aankomende twee jaar zal de school zich ook gaan inzetten op andere thema’s op het gebied van duurzaamheid, waardoor alle losse elementen één geheel zullen gaan vormen. De kartrekkers van deze ambitieuze plannen zijn de leerlingen. Zij geven aan hoe en op welke manier er aan de thema’s gewerkt gaat worden. Dit alles onder begeleiding van onder andere docenten en ouders. De Bastei ondersteunt en begeleidt de school gedurende het hele proces.

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

 


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.