Brand in schuur aan Oscar Carréstraat

Lars Schwachöfer
9 oktober 2017
Vanavond heeft omstreeks half zeven een brand gewoed in de Oscar Carréstraat. Bij de brand was sprake van hevige rookvorming.
Bewoners van de straat hoorden harde knallen en ontdekten de brand, die woedde in een schuurtje. De knallen waren mogelijk afkomstig van het asbestdak van de schuur. De politie heeft de straat afgezet en omwonenden hun ramen en deuren laten sluiten.

Volgens omwonenden verblijven er in de schuur regelmatig daklozen, die zich via de achterzijde van het terrein toegang verschaffen door een gat in het hek. De brandweer heeft via het terrein van de buren een gat in het hek geknipt om de brand te kunnen blussen. Tijdens het blussen trof de brandweer een man bij de brandende schuur aan. De man is nagekeken door een verpleegkundige. Hij is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het dak van de schuur bestond uit asbest platen. De brandweer heeft de omgeving gecontroleerd op asbest delen. Deze werden niet aangetroffen. Ook zijn er enkele metingen verricht. De omgeving heeft geen gevaar gelopen. Hoe de brand is ontstaan, is onbekend. Omstreeks negen uur werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer.


Dit bericht delen:

Advertenties