[FOTOVERSLAG] Open Huis CWZ groot succes

Van onze redactie
7 oktober 2017
Zo'n 4000 bezoekers hebben vandaag de open dag het Canisius Wilhelmina Ziekenhuisbeleefd op een manier die ze nog niet eerder hadden meegemaakt. Het was gezellig druk en de sfeer was de hele dag positief.

Mensen waren erg geïnteresseerd in de gang van zaken in het ziekenhuis. Jongeren kwamen kijken of werken in een ziekenhuis iets voor hen zou kunnen zijn. Een dochter legde haar vader bij de ambulance uit dat hij toen ‘vanaf hier doorging naar de eerste harthulp’.

Live dotteringreep

Een van de hoogtepunten was de live dotteringreep. Cardioloog Hoseyni dotterde twee keer een patiënt en deze ingreep was live te volgen in het Auditorium. Daar gaf cardioloog Gomes uitleg bij de beelden en beantwoordde hij vragen.

Zoals verwacht trokken de ambulance, de gipskamer en het operatiekamercomplex veel bezoekers. Maar ook bij pathologie kwamen veel geïnteresseerden, net als in het laboratorium waar kinderen een bacteriediploma konden halen dat persoonlijk was ondertekend door de arts-microbioloog. Berendokters hebben veel zieke knuffels van kinderen onderzocht en de mannen van de technische dienst vertelden trots hoe ze energie opwekken uit ‘afvalwarmte’ die een bijproduct is van de bedrijfsvoering.

Patiënten

Ook patiënten die nu zijn opgenomen werden niet vergeten. Iedereen kreeg een jubileummagazine dat persoonlijk werd uitgereikt door de raad van bestuur. Dat leverde bijzondere en persoonlijke verhalen op, van mensen die het ‘Canisius’ nog kenden aan de St. Annastraat, een levenslange band met het ziekenhuis hebben opgebouwd of alleen in CWZ zijn geboren.

Neem een kijkje op onze Facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag.

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.


Dit bericht delen:

Advertenties