Vlaggen op Coming Out Dag Nijmegen

Van onze redactie Zaterdag 07 Oktober 2017

Woensdag 11 oktober hangt de gemeente Nijmegen de regenboogvlag uit aan de Stevenstoren. In het bijzijn van de leerlingen van de basisschool Petrus Canisius en organisaties die de Coming Out Dag een warm hart toedragen, zal wethouder Bert Frings de vlag laten wapperen.

Ook wordt deze dag in Nijmegen aangegrepen om de handtekening te zetten voor nogmaals 5 jaren Schools OUT. Schools OUT is een programma dat op scholen aandacht besteed aan de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit.

Boodschap aan iedereen

Met het hijsen van de regenboogvlag geeft Nijmegen aan dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Nijmegen geeft op Coming Out Dag een zichtbare boodschap af aan alle werknemers, burgers en organisaties om open te staan voor diversiteit in breedste zin van het woord.

Vlaggen

Naast de vlag op de Stevenstoren zal de regenboogvlag op een groot aantal andere plaatsen wapperen, zoals bij wijk- en sportaccommodaties en bij diverse sportverenigingen. Ook hangen er dit jaar 75 regenboogbanieren op alle toegangswegen naar Nijmegen. Via Facebook worden Nijmegenaren opgeroepen om een eigen regenboogvlag te hijsen. Homojongerenorganisatie Dito! heeft hiervoor een speciale actie opgezet. Deze is te vinden en te volgen op: https://www.facebook.com/events/1980009758909844/

Andere locaties waar traditiegetrouw de regenboogvlag wordt gehesen zijn:

  • Stadhuis Nijmegen
  • Scholen voor basis en voortgezet onderwijs, ROC Nijmegen
  • Diverse culturele instellingen, b.v. Doornroosje, theater AanZ, Mind Mix,
  • Politie, NEC (De Goffert), GGD, welzijnsinstellingen (Castellatoren)
  • COC Nijmegen/ Roze Huis
  • Winkeliers in de binnenstad van Nijmegen. 

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.