Michael van Praag brengt Dennenappel terug naar Dennenstraat

Ivo Schaap
24 september 2017
Bijna zeventig jaar geleden won het, toen nog onder de naam spelende Quick Nijmegen, Quick 1888 de KNVB beker. Vandaag werd onder toeziend oog van vele leden en genodigden een replica van deze KNVB beker uitgereikt. De een-en-twintig kilogram wegende dennenappel werd door de voorzitter van de KNVB en tevens vice-president van de UEFA, Michael van Praag overhandigd aan de club.
De Qlub van 100 bestaat uit donateurs die Quick een warm hart toedragen. Deze Qlub heeft als doel een bijdrage te leveren aan het realiseren van initiatieven die ten behoeve komen aan alle leden van de vereniging. Zo ontstond het idee om de replica van de in 1949 gewonnen KNVB beker aan te schaffen. Binnen een mum van tijd werd de ruim 5000 euro opgehaald en werd de aanschaf van de meest glorieuze prijs uit de geschiedenis van de club in gang gezet.

Replica wondergoal Van Basten 1988 of Replica KNVB beker?

Het antwoord op deze vraag is volgens Michel Dreis niet makkelijk. Michel Dreis maakte op 7 juni 1988 een goal die veel weg heeft van de legendarische treffer van Marco van Basten in de legendarische EK Finale diezelfde maand. Volgens Dreis kwam zijn goal plotseling en in de aanschaf van de replica zit maanden van voorbereiding. Met de aanschaf van de replica kijkt Quick 1888 vooruit naar de toekomst en heeft de club een tastbaar stukje historie in huis gehaald. Zijn goal destijds is voor de geschiedenisboeken en daarmee antwoord Dreis politiek correct.

Oud-voorzitter Rob Lamers sprak van een historisch moment voor de club. Lamers zet zich al ruim veertig jaar in voor de club en is kind aan huis. Hij had de eer om de replica namens Quick 1888 in ontvangst te nemen uit handen van Van Praag.

Uniek moment ook voor de KNVB

Michael van Praag bejubelt de aanschaf van de KNVB beker door Quick 1888. Het is een prachtig initiatief vanuit de club en een stukje historie komt thuis. Nooit eerder ondernam een amateurvereniging de stap een replica van de KNVB beker aan te schaffen. Naast het feit dat Van Praag het leuk vindt dit soort initiatieven de aandacht te geven die het verdient, vindt hij het leuk hierbij aanwezig te zijn. Hij ziet het zelfs als een hoogtepunt in zijn rol als bondsvoorzitter.

KNVB Beker krijgt prachtig plekje in het onlangs gerenoveerde clubhuis

Nadat de formaliteiten zijn afgerond en de beker zijn nieuwe plek heeft gevonden in het onlangs geheel gerenoveerde clubhuis, betreed de huidige selectie van Quick 1888 het veld. Voor deze generatie staat de eerste competitieronde in de KNVB competitie op het programma. Tegenstander deze middag is Rohda Raalte. Michael van Praag is aandachtig toeschouwer van deze wedstrijd in de Eerste Klasse E. Deze generatie zal dromen van het evenaren van het vandaag centraal staande stuk clubgeschiedenis.

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.


Dit bericht delen:

Advertenties