Autovrije deel Jan de Wittstraat opgefleurd door bewoners

Van onze redactie
22 september 2017
Vanmiddag is de vergroende Jan de Wittstraat in Bottendaal feestelijk opgeleverd. Bewoners hebben samen met de gemeente de afgelopen maanden het eerste, autovrije deel ervan omgebouwd tot een kleurige en fleurige straat vol bloemen en planten.
Het idee voor de groene straat komt van een aantal bewoners van het tussen de Stijn Buysstraat en de Holtermanstraat gelegen gedeelte van de Jan de Wittstraat. Samen met de wijkregisseur en medewerkers van de gemeente maakten ze plannen om de fiets- en wandelstraat verder te verduurzamen en groener te maken. Begin april werd met de uitvoering van de plannen begonnen.

Boomspiegels en Natuurtuin

 
De zeven bestaande boomspiegels werden aanzienlijk vergroot. En de al aanwezige natuurtuin werd opnieuw beplant. Verder kwamen er grote zwerfkeien te liggen bij de boomspiegel aan het einde van het autovrije deel, onder meer om de planten te beschermen.

De gemeente Nijmegen nam het vergroten van de boomspiegels tot plantsoenen voor haar rekening. Bewoners gingen aan de slag met het beplanten van de plantsoenen en de natuurtuin. Zij bepaalden ook welke bloemen en planten erin kwamen.

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

 

Dit bericht delen:

Advertenties