Expositie 'Tempel Festival-Miao Hui' in Museumpark Orientalis

José Schamp
22 september 2017
In Museumpark Orientalis is gisteren de expositie 'Tempel Festival-Miao Hui' op feestelijke wijze geopend. De middag begon met een muzikaal optreden onder leiding van S'yo Fang, daarna werd de expositie officieel geopend door Tom Chou van het Taipei Representative Office.

De gasten werden vervolgens getrakteerd op prachtige optredens, alle in het teken van de geloofsbeleving en volkscultuur van de Taiwanese bevolking. Zo was er een demonstratie Tai Chi, vuurwerk en een spectaculaire leeuwendans, symbool van voorspoed, geluk en gezondheid. De expositie gaat over het geloofsleven van de Taiwanese bevolking en geeft een mooie indruk van de volksgebruiken en rituelen van de inwoners van Taiwan.

Er zijn diverse religieuze objecten te zien zoals draagstoelen, geborduurde banieren en parasols. Een Virtual Reality bril geeft de bezoeker het gevoel daadwerkelijk deel te nemen aan een tempelfeest of optocht.

De expositie is tot en met 29 oktober te bezichtigen in Museumpark Orientalis. In de loop van de komende weken zullen diverse workshops worden georganiseerd, zoals Tai Chi en Yoga. Meer informatie is te vinden op de website van Tempel Festival.

Op onze Facebookpagine vindt u een fotoverslag.
 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties