Man bedreigt bouwvakkers met zwaard

Van onze redactie
11 februari 2014
Een 23-jarige Nijmegenaar is gisteravond op het Centraal Station aangehouden nadat hij meerdere personen zou hebben bedreigd met een zwaard of kapmes.

De man werd door beveiligers van het spoor met behulp van omstanders ingerekend en aan de politie overgedragen. Omstreeks 17.30 uur werd bij de politie gemeld dat er op de Molenstraat een man door het lint zou gaan en met een stok zou staan zwaaien. Daar aangekomen zagen agenten de bewuste man niet meer. Wel vertelden enkele bouwvakkers die daar aan het werk waren dat ze kort daarvoor door de man waren bedreigd met een zwaard of kapmes. De bouwvakkers hadden de deur van het pand waar ze werkten moeten barricaderen om te voorkomen dat ze door de man zouden worden geraakt.

Scherp voorwerp

De deur vertoonde sporen van inslagen van een scherp voorwerp. Nader onderzoek leerde dat het om de 23-jarige Nijmegenaar moest gaan die in de buurt zou wonen. De man werd thuis niet aangetroffen. Ook een zwaard of kapmes werd niet gevonden. Toen de gedupeerde bouwvakkers even later op weg waren naar het politiebureau om aangifte te doen zagen ze de Nijmegenaar weer lopen. Een poging de man te pakken eindigde op het station, waar hij met hulp van beveiligers van de NS werd aangehouden en alsnog aan de politie kon worden overgedragen.


Dit bericht delen:

Advertenties