Nieuw festival over leven voor gevorderden in LUX

Van onze redactie Donderdag 14 September 2017

Vrijdag 6 oktober is het nationale ouderendag. Om dat te vieren organiseert LUX op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober het gloednieuwe festival UP! waarin bezoekers alles te weten komt over leven voor gevorderden. Onder anderen Spinvis, Hedy d’Ancona en Bahram Sadeghi zijn hierbij aanwezig.

In een uitgebreid afwisselend programma met onder andere talkshows, films, muziek, mode, dansen, workshops, kunst, ontmoetingen, sport en games dompelen bezoekers zich onder in de wereld van langer leven. Luister hoe Spinvis een muzikale ode brengt aan ouder worden, nostalgie en mooie dingen in het leven. Bezoekers kunnen onder andere met Henk Krol in gesprek gaan over de generatiekloof en ervaren welke beperkingen er met de jaren kunnen komen in het speciale ouderdomspak van het Radboudumc.

Verdieping

Daarnaast wordt tijdens UP! de verdieping opgezocht. Verschillende generaties gaan samen met onder feministe Hedy d’Ancona, journalist Bahram Sadeghi en ouderdomsexpert professor Marcel Olde Rikkert in gesprek over beeldvorming, taboes en nieuwe perspectieven op ouder worden. Er wordt gesproken over de herwaardering van de grijze golf en horen de laatste wetenschapsnieuwtjes over langer leven.

Neem voor meer informatie en alle programmaonderdelen een kijkje op de website van LUX.

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

 


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.