Olga Commandeur opent KWIEK beweegroute in Hatert

Van onze redactie Woensdag 13 September 2017

De KWIEK beweegroute in Park Malderborgh in de wijk Hatert wordt op zondag 17 september 2017 door Olga Commandeur en wethouder Bert Frings officieel geopend. De opening vindt plaats tijdens het buurt evenement FestiviTIJD.

De KWIEK beweegroute is speciaal ingericht voor ouderen om zich te kunnen bewegen in de openbare ruimte. De route bevat verschillende oefeningen en maakt gebruik van het straatmeubilair.

De KWIEK beweegroute wordt om 14.00 uur officieel geopend. Vanaf 14.30 kunnen bezoekers deelnemen aan de warming-up van Olga en kunnen zij onder begeleiding kennismaken met de nieuwe beweegroute. De dag staat in het teken van ontmoeten, bewegen en gezelligheid waarbij men kan genieten van live muziek, een hapje en een drankje. Op het park vindt verder ook een braderie plaats.

Aansluiten op beweegbehoefte

Vanuit de samenwerking tussen Restaurant …bij de buren, GGD Gelderland-zuid en de Gemeente Nijmegen ontstond de vraag hoe beter aangesloten kan worden op beweegbehoeften van bewoners op Park Malderborgh. Studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben vervolgens in opdracht een onderzoek ingesteld naar de beweegbehoeften van bewoners op het park. Uit dit onderzoek bleek onder meer dat er naast de reeds bestaande binnensportmogelijkheden vooral ook behoefte is aan bewegen in de buitenlucht en dicht bij huis. Met de nieuwe KWIEK beweegroute op Park Malderborgh hebben de bewoners vanaf zondag de kans om te bewegen in de openbare ruimte. De aanleg van de route is gefinancierd uit bijdragen van Gemeente Nijmegen, Stichting Arnold Uleyn, het 4-wijkenfonds, ZZG Zorggroep, GGD Gelderland Zuid, Portaal en Pluryn.

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.

 


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.