2.800 eerstejaars studenten ROC doen fittest

Van onze redactie Dinsdag 12 September 2017

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september doen alle 2.800 eerstejaars studenten van ROC Nijmegen mee aan een fitheidstest in de Jan Massinkhal. Deze fittest is de eerste stap in de gezondheidsaanpak die ROC Nijmegen bijzonder maakt in Nederland.

Voor de eerstejaars is de fittest het begin van deelname aan het programma Sport op Maat. Gezond bewegen staat daarbij, als onderdeel van een gezonde leefstijl, centraal. Na de fittest maken de studenten nog een digitale leefstijltest. Deze is voorwaardelijk om deel te kunnen nemen aan de clinics voor SportopMaat. Deze sportclinics behoren in het eerste, tweede en derde leerjaar bij het verplichte lesprogramma. Zo krijgt aandacht voor sport en gezondheid een duidelijk gezicht in het lesaanbod.

Nieuw

Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van een groep studenten van de Radboud Universiteit. Deze studenten doen onderzoek naar het rookgedrag van de eerstejaars. Onder meer proberen ze in beeld te krijgen welke factoren een rol spelen en hebben gespeeld bij het beginnen met roken.

Meten en wegen

Tijdens de test worden de studenten van de locaties Campusbaan, Energieweg en Heyendaalseweg gewogen en gemeten. Tevens worden hun uithoudingsvermogen en kracht bepaald. De fittest vindt plaats met hulp van studenten van de roc-opleidingen Doktersassistent en Bewegingsagogisch Handelen. De testdagen geven deze studenten mogelijkheid praktijkervaring op te doen.

Gezonde leefstijl

De Fittest vormt een goede basis voor gezond bewegen en een gezonde leefstijl. Wie zich prettig voelt, presteert beter. Gezond bewegen is daarbij belangrijk. Dit is bij ROC Nijmegen niet los te zien van bijvoorbeeld anti-pestbeleid, hygiëne en veiligheid in en om gebouwen. ROC Nijmegen wil in zijn handelen duidelijk maken gezond leven belangrijk te vinden.

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.