Zilveren Waalbrugspeld voor Theo Terhaard

Van onze redactie Zaterdag 09 September 2017
Theo Terhaard ontving vanavond een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als voorzitter van Atletiekvereniging Cifla. Hij werd door burgemeester Bruls verrast tijdens de feestavond ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van de atletiekvereniging in restaurant De Waagh.

Theo Terhaard (65) is al bijna 25 jaar voorzitter van Atletiekvereniging Cifla. De club bestaat inmiddels uit 350 leden. Hij is niet alleen voorzitter, maar ook (hoofd)trainer, coördinator van alle trainers, opleider, contactpersoon voor de gemeente, regelaar van diverse zaken binnen de vereniging, kortom ‘manusje van alles’. Voor iedereen altijd bereikbaar, zelfs als hij ziek is. Alleen als hij vakantie heeft, is hij niet aanwezig.

Sporters met beperkingen of bijzondere behoeften, zoals kinderen en jongvolwassenen met een handicap, de racerunners, begeleidt hij. Hij nam het initiatief om een activiteit te organiseren voor deze kinderen: hardlopen met een loopfiets. Hij heeft speciale aandacht voor jeugdige looptalenten: het Seven Hills Running Team, dat later geïntegreerd is in Cifla. Diverse toptalenten komen hieruit voort: Susan Krumins-Kuijken, Abdi Nageeye en Jesper van de Wielen. Ook traint hij Eritrese vluchtelingen die op de Griftdijk wonen. Hij zorgt voor een persoonlijke begeleiding en zorgt ervoor dat ze integreren in de ‘gewone’ Cifla-trainingsgroepen.

Door zijn lange staat van dienst in de hele Nijmeegse hardloopwereld kan hij dwarsverbanden leggen en zaken voor elkaar krijgen waar niet alleen Cifla, maar ook andere verenigingen van profiteren. Hij is één van de stimulerende personen achter de Nijmegen Global Athletics, de grote internationale baanwedstrijd in het voorjaar.

Heeft u een nieuwstip? Mail het naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel met de redactie: 024-322 99 22. Ons WhatsApp nummer: 0624-322 422.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.