Breuk tussen Piratenpartij en Lensink

Van onze redactie
10 februari 2014
De Piratenpartij en Erwin Lensink hebben gister besloten ieder hun eigen weg te gaan.  Lensink, bekend als de  waxinelichthoudergooier, gaat alleen verder. Hij stelt zich dus wel kandidaat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart in onze stad maar dan op eigen titel. 

Afgelopen zaterdag bleek Lensink deel te gaan namen namens de Piratenpartij in het Nijmeegse. Dit was volgens het partijbestuur niet zo besproken. Er zou zelfs helemaal geen deelname van de partij zijn aankomende gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. 

Toch had Lensink zich ingeschreven ondanks de andere beslissing van het bestuur. Men heeft gister besloten om uit elkaar te gaan. Beide gaan hun eigen weg en gaan dit bij de Kiesraad aangeven. 

De afdeling Nijmegen van de Piratenpartij doet niet mee, Lensink gaat wel deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart.

In 2010 gooide Lensink een waxinelichthouder tegen de Gouden Koets op Prinsjesdag. Daarvoor werd hij veroordeeld en moest voor 5 maanden achter de tralies.


Dit bericht delen:

Advertenties