Special Olympics 2016 krijgt vervolg met Unieke Spelen

Van onze redactie
21 augustus 2017
Als vervolg op de Special Olympics Nationale Spelen 2016, worden op 16 september 2017 de Unieke Spelen georganiseerd. Met dit sportevenement wil de organisatie een blijvende impuls geven aan het aangepast sporten in de regio Nijmegen door dit evenement tweejaarlijks te organiseren. Het doel van de Unieke Spelen is om mensen met een beperking te stimuleren meer te gaan bewegen.

Tijdens de Unieke Spelen, op zaterdag 16 september, kunnen mensen met een verstandelijke beperking meedoen aan de volgende sporten: paardrijden, voetbal, badminton, bowlen en wandelen. Paardrijden zal plaatsvinden bij Manage de Winkelsteeg, de organisatie hiervan is in handen van Stichting de Cap. Bowlen gebeurt bij Ollround. Voetbal en badminton worden gespeeld bij Sportpark De Dennen aan de Dennenstraat te Nijmegen, wat tevens de start- en eindlocatie van de wandeling is die wordt georganiseerd door Stichting Uniek Wandelen in samenwerking met wandelsportvereniging WIOS ‘81 .

De sporten starten op eigen tijden waarna na een sportieve middag samen afgesloten wordt. Alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers kunnen aanschuiven voor een warme maaltijd gevolgd door een feestelijke afsluiting bij de Dennen die om 21:00 uur afgelopen zal zijn.

Deelnemers en vrijwilligers kunnen zich per mail aanmelden via: uniekespelen2017@gmail.com Toeschouwers zijn ook van harte welkom.


Dit bericht delen:

Advertenties