SP-jongeren voeren actie bij Ton Hendriks

Van onze redactie
18 augustus 2017
Afgelopen nacht heeft ROOD Nijmegen, de jongerenafdeling van de SP, een spandoek opgehangen bij het kantoor van vastgoedeigenaar Ton Hendriks. Dit gebeurde naar aanleiding van de uitzending van #BOOS waarin te zien is hoe de opnames voor het programma uit de hand lopen.

Presentator Tim Hofman kwam eerder deze week met enkele huurders verhaal halen bij de Nijmeegse pandeigenaar over het slechte onderhoud in hun woning. In de uitzending is te zien hoe de groep op hardhandige wijze uit het kantoor wordt gezet. Hofman liep hierbij een gebroken kaak op. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

ROOD-woordvoerder Sam van der Wal: ‘In de uitzending is te zien hoe belabberd het er in het studentenhuis aan toe is. Lekkend water, brandgevaar en een voordeur die je gewoon open kan duwen. Het is schandalig hoe huisjesmelkers als Ton Hendriks jongeren uitbuiten die een woning zoeken. En wanneer ze dan verhaal komen halen, wordt er geslagen. Ook is te zien dat niet alleen Hofman een klap krijgt, ook enkele huurders komen er niet zonder kleerscheuren vanaf. Hieruit blijkt maar weer eens dat de woningnood onder jongeren een groot probleem is. Daardoor worden ze in de klauwen van figuren als Hendriks gedreven.’


Dit bericht delen:

Advertenties